Ensam

Jobbjobbjobb... Alla har jobb utom jag. Eller så är man bortrest. Eller så har man inget intresse av att ta upp kontakten igen :p Så kan det vara. I vilket fall som helst så känner jag mig grymt ensam med jämna mellanrum. Jag hatar den känslan, även om jag borde vara van efter ett år.

Vad är meningen med att klä på sig om man ändå bara väntar på att få gå och lägga sig? Usch vad tråkigt man kan ha! Just nu sitter jag och deppar. Har legat ute i solen en stund men kände mig så lat så jag gick in för att byta om till träningskläder. Självklart fastnade jag här, men det ska jag ta tag i alldeles strax. Jag hade tänkt ta en promenad till Valbo för att boka klipptid hos Annika. Välbehövligt.

Förra sommaren säger jag bara...


Saknad...

Inge mer bil i sommar, tack

Hemma igen efter en ganska konstig, men helt okej helg i norrbotten. Närmare bestämt Scandic, Skellefteå och Sikfors utanför Piteå. Släktträffen var intressant... Ganska tråkig till en början, men när spriten började göra sitt blev det roligare. Mycket sång, lite dans. Men mest lek med världens sötaste ungar. Det är nästan så jag kan tänka mig att skaffa barn nu :p Dom är ju så mysiga! Några som inte är så mysiga alltid är mina syskon. Det var länge sedan vi tvingades att sitta tillsammans i baksätet alla tre i 16 timmar. Några få citat:

Andades du just på mig?!
When I kiss your eyes...
Mamma! Kim är dum!
Fisken, Moa, fisken!

Om, och om, och om, och om igen...

Men nu kan vi iallafall räkna med 7-10 år till innan nästa släktträff. Skönt. Jag kan iallafall skryta med att jag är den som har kommit längst i släkten. Resten har nöjt sig med att flytta till andra byn eller så, så dom var ganska förvånade över att någon hade tagit sig i kragen och upptäckt den södra delen av Sverige också ;) Dom flesta hade inte vart längre söder ut än Stockholm. Spännande.

Bilder har jag inga, men det är väl inte så mycket att se. De flesta ser likadana ut. Det tycker åtminstonde jag. Ingen idé att försöka lära sig namn eller hur vi är släkt.

Det var allt.

Hela världen är förkrossad

Igår hade vi jättemysigt på MJ, inte Micael Jackson, för han är ju död, ouups! Utan på Mary Josefina. Haha nu fick jag väl till det? Men ja, träffade några gamla klasskompisar och så, det var trevligt, länge sedan. Chill på snygga båten, fint väder, kan inte bli bättre (:

På natten fick vi sms om att Jackson är död! Men det var ingen som trodde på det eller orkade bry sig. Maja smsade mig precis när jag hade somnat i soffan hemma. Han är död. Äh, kedjesms slutar inte förvåna mig. Expressen: Han ÄR död. Helvete. Coolt. Eller inte coolt, men konstigt. Han är ju grymt bra, men jag har aldrig lyssnat så extremt mycket på hans musik, så jag sitter inte och gråter för det. Men det första jag tänkte på var Sarahs kångel med pengar, biljetter och resor. Stackare!

Nog om det.

Idag ska jag sitta i en bil, med fem personer, tio timmar, och 25 grader varmt! Jippii. Släktträff imorgon utanför Piteå ni vet. Ring gärna! Jag har inga pengar på mobilen så jag kan inte svara på sms, om du inte har comviq vill säga. Men ring, snälla :D

Det var allt för idag. Byebye, som vi säger till en viss lärare som nu har bytt yrke till pedofil :o Nej usch vad taskigt, sorry, verkligen! Men det såg så konstigt ut :p

Nu är det sommar på riktigt...

...för nu har Anna bränt sig ordentligt. Tjoho! Jävlar vad ont det gör. Men det känns bra ändå, kanskekanske blir jag mindre vit senare! Igår låg jag och Montana i Boulognern och stekte tills det blev alldeles för varmt. Vi tog en snabbrunda på stan innan jag var tvungen att gå hem. Skulle nämligen med mamma till gymmet. Premiär för i sommar. Kändes grymt bra då, men inte lika bra idag. Träningsvärk. Om ni tycker att jag tjatar mycket om träning så är det bara för att jag måste få skriva att jag faktiskt inte ligger i sängen och sväller under lovet. Jag känner mig så otroligt lat när jag inte dansar någonting alls. Dåligt samvete på högsta nivå! Och sen så hoppas man ju alltid lite på ett hurtighetspoäng i Daniels blogg ;) Han hade lätt fått ett för sina 37 armhävningar (!!!) men jag tycker dom ska tas bort för att han aldrig skriver i bloggen :p

Men iallafall, så solade vi på Engeltofta en stund i morse, och jag såg limöbåten. Länge sedan, länge sedan. Dit längtar vi tillbaka. Jag var på Limön kanske 3/4 av somrarna för några år sedan. Så mysigt!

Idag ska jag träffa Anna och Montana för att Montiponti fyller år :D Imorgon blir det stek på dagen och grillparty hela kvällen. Och på fredag är det av till Piteå för släktträff. Det som jag har längtat efter heela året, suck. Kommer iallafall hem på söndag, så ni behöver inte tycka jättesynd om mig (:

Men jobbet, gott folk! Det sket sig! Och nu är jag pank! Blää! Jag som hade räknat med mycket pengar och tidsfördriv. Men så blev det inte. Jag är jättebesviken... Usch :(

Det var nog allt. Nu tycker jag ni ska släppa datorn, lägga er i solen och bränna er så att jag inte sticker ut så hemskt. Perfekt! Så gör vi.

Hajhaj


Det är nog kört

Jag kommer aldrig kunna hålla i träningen i sommar! Har vilat sedan i torsdags nu, försökt njuta utav att ha lov. Så skulle jag ut och springa samma runda idag igen. Helt slut var jag! Kom hem och slängde mig på golvet och syrran undrade vad fan jag hade gjort :p Nej, om det ska vara såhär varje gång så kommer jag absolut inte klara balett C nästa år. Attans pannkaka.

Men det var ju inte det jag tänkte skriva om... Jag som kände för att skriva något meningsfullt idag. Jag börjar bli trött på att berätta om mitt händelselösa liv nu. Men jag kan verkligen inte komma på någonting. Jag satte mig vid datorn utan någon som helst aning om vad jag ville skriva om, vilket är ganska ovanligt, även om det inte ser ut så. Jag menar, jag brukar ju inte ha de mest uttänkta inläggen. Men å andra sidan så strävar jag ju faktiskt inte efter att bli någon stor författare.

Fast det är lite synd. Att jag inte kan skriva alltså. Jag tycker ju att det är tråkigt att skriva skolarbeten och sånt, och därför orkar jag inte engagera mig i att lära mig. Men jag vill så gäna kunna uttrycka mig på något sätt. I ord helt enkelt. För det är ju inte det lättaste att prata heller. Det kanske bara är brist i svenska kom jag på :p Men det är svårt. Jag tänker så mycket nu för tiden och det känns som att det hade varit lättare att tänka om man hade kunnat skriva ner det. Men det går liksom inte. Det måste vara Lundaborna som har lärt mig att tänka såhär. Förr var det ganska tomt i min hjärna måste jag säga.

Det är helt konstigt hur man börjar komma in i sina gamla vanor så snabbt iallafall. Det känns som att allt ska vara som vanligt här hemma nu, och så när det inte är det så blir allt uppochner. Gamla Gävle med en ny Anna, eller är det vanliga Anna i ett nytt Gävle? Kanske är allt nytt och det är lite skrämmande. Jag känner mig så vilse. Ungefär som när jag har tappat bort mig på köpis :p Jag känner igen mig, men det är ändå konstigt på något vis. Haha, bästa metaforen hittils!

Det är detta jag menar. Jag kan inte förklara så att ni fattar. När jag läser det där sista skrattar jag bara för det låter så patetiskt. Jag förstår knappt själv. Jag kan nog bara tänka samma tanke en gång innan jag glömmer bort det och det som är kvar bara låter mysko. Äsch, det där gick ju inte heller. Jag ska nog ge upp nu. Imorgon får jag väl berätta om min dag som vanligt, smärtfritt och bra (:

Hej så länge!


Skolan, som känns så långt borta nu...


Midsommar

Det blev en lyckad midsommar trots allt. Jag vaknade av att mamma ringde och ville att vi skulle äta lunch i Hille. Okej då sa både jag och moa med en suck. Så blev det, och det är väl lika bra att vänja sig.

Tio i fyra-bussen tog Pelle från köpis och kom hem hit för att hämta mig. Han är inte lat han eller. Någon annan skulle lätt ha sagt "neej du får komma hit, jag pallar inte gå". Iallafall så gick vi hem till honom medan jag blev mer och mer irriterad på deras nya fixidé: rubiks kub. Helt jävla omöjigt! Jag har inte lyckats än, men någon gång ska jag klara det. Typ när jag är 90 och har tråkigt för min katt har dött. Iallafall så började vi spela Guitar Hero, men jag hade glömt bort hur dålig jag var på det så vi gav upp ganska snabbt. Som vanligt när man är med Pelle handlar alltid om båtar. Vi gick och tittade på någon skrothög som han sedan tejpade upp en lapp på om att han ville köpa den. Efter det drog vi ut med båten! Jag styrde vilket får mig att känna mig extremt cool. Men det var mysigt, och solen tittade tillochmed fram på kvällen. Så gick det till och nu är sommarens första segeltur avklarad.

Nästa problem: vad ska jag göra idag? Jag har en känsla av att det kommer bli svårt att fylla ut alla dagar här. Om jag inte får jobba vill säga. Men den där Anki har ju inte hört av sig Än, så vi får se hur det blir med det.

Det var allt för idag, jag kanske skriver imorgon, om jag inte lyckas hitta mig ett liv innan dess!
Puss och kram

Jag hatar kullersten och resväskor

Och därmed lilla fiskaregatan som envisas med att inte ha någon vanlig väg alls :p

Halv 7 imorse gick jag upp för att påbörja den välbekanta resan mot Gävle. Tog mig nästan en timme att gå till stationen i regn, blåst och med tunga väskor. Fyra timmar till Stockholm, upp och ner för trappor. En timme till Uppsala. En timme och tio minuter stående från Uppsala till Gävle. Då var jag arg! Nej det var faktiskt kul, för konduktören hade träningsverk och kunde knappt gå, och amerikanarna brevid mig var jätteglada.

Jag kom iallafall hem, det är huvudsaken. Eller är det verkligen hem? Jag vet inte om ni kan läsa mitt inlägg från igår? Jag tror det blev något fel, men jag orkar inte skriva om det. Jag försökte iallafall vara så där djup igen. Jag får sådana fixidéer ibland. Berättade lite om att treorna faktiskt har gått ut nu, och att jag vet alldeles säkert att jag kommer vara asdeppig när jag måste lämna skåne, trots att jag klagar mycket ibland. Jag kommer faktiskt sakna klassen redan den här sommaren om jag ska vara ärlig. Men jag vet att alla kommer ha det bra (:

Ikväll har jag varit ute i regnet och sprungit! Känner mig jätteduktig. Nu måste jag hålla i detta så jag är fit for tvåan. Ska gymma också så att killarna inte känner sig ensamma. Pas de deux nästa! Vi måste ju visa Tess, eller hur? ;)

Förresten så måste det där vara ett hurt-poäng Daniel? Vad är ställningen nu... 10-0 till mig va? Nejdå, det är nog ganska jämnt (: Ni andra kan ju hejja på mig och hålla koll i sommar genom att läsa knäppisens blogg danneep.blogg.se

Nu ska jag nog kolla på ytterligare en film innan jag går och lägger mig. Imorgon är det midsommar och jag hoppas fortfarande på fint väder, även om jag innerst inne vet att gud pissar på mig. Därför kommer det regna imorgon gott folk. Skyll på mig :p


Bild från sommarshowen, rätt cool faktiskt, med tanke på att dansen var så tråkig.

Sista veckan!

Tiden går så grymt fort nu! Det är redan sista veckan och jag har nu bott i Lund ett år! Jag känner mig fortfarande liten och ny på skolan, det är kanske dags att ändra på det...

Iallafall så är vi klara med all teori för ettan. Den här och förra veckan består bara av projektdagar där vi repeterar som sjutton inför sommarshowen som äger rum lördag 13/6 och söndag 14/6. Just nu känns alla nummer som jag är med i tråkiga, för långa och allmänt jobbiga. Men jag tror nog att det blir roligt på föreställningen iallafall. Allt är så organiserat också. Jag är ju van vid teatern hemma, där genrepet är totalt kaos. Ingen har kläder, hälften av alla som ska vara på scenen sminkar sig, folk tappar byxor och kjolar, missar ingången eller vad som helst. Här går man igenom danserna först och repeterar en miljard gånger. Det är ju toppen, så att man kan njuta av att vara på scenen sedan utan att behöva oroa sig. Men jag måste säga att det var extremt roligt med kaos på Gävle teater också. Men nu ska vi föreställa proffs...

Men för att tala om något helt annat. Helgen. Kul, men jobbig. Salsafesten på Mejeriet i fredags blev ju som den blev. Vi skulle inte komma in, alla blev sura, inte minst jag, men sen kom vi in iallafall. Och då var det kul! Jag älskar salsa! Det är så skönt. Jag hade ont i fötterna som satan efteråt, men det var så värt det. Det är vid sådana tillfällen som jag är glad att jag går i en dansklass. Alla dansade, alla dansade grymt bra för övrigt, men just det att så många ville vara med. Det skulle ingen i min gamla klass få för sig hahaha. Vilken tanke!


Jag kom hem till mig klockan 4, där Erika, stackarn, låg och sov. Hon piercade tungan i torsdags och hade förmodligen jätteont. Jag satt och tittade när hon tog hålet och bestämde mig direkt för att jag aldrig ska ta hål i tungan. Aj som fan. Iallafall, så var jag lagomt trött klockan 9 när vi skulle upp för att jobba på allas vårat ålderdomshem. Vi slutade 12. Jag åkte hem, sov ett par timmar, gick upp för att slänga in tvätten i källaren och gick sedan och la mig igen. Så slö, så slö. Men så kan det vara ibland.

Söndagen spenderades mestadels i Hjärup där jag och Christoffer tränar nu för tiden. Teknikträning och lite gymmande på slutet. Jag har träningsverk idag.

Just nu sitter jag och väntar på att få åka tillbaka till skolan för att träna igen. Har varit inne på teatern och repeterat hela förmiddagen så det ska faktiskt bli skönt att få röra lite på sig.

Det var nog allt för nu, jag vet att jag uppdaterar sällan, men jag pallar faktiskt inte. Too bad! Mohaha :p
Åh vad jag är smart! Jag fick in hela bloggen i samma bild! Tiden innan Lund, Gävle teater, genrep och salsa! Ohyeah! hahaha sämst :p


Helgen :D

Jag har haft en skitbra helg! Det behövdes kanske för att orka in i det sista.

I fredags tränade jag och Christoffer som vanligt. Det var en konstig gubbe utanför S5 just då... läskigt! Jag undrar om han fick tillbaka sin mobil... Iallafall så skulle killarna på födelsedagsfest på kvällen så jag och Ina skulle hitta på något. Eftersom man inte kan göra något om man är under 18 i Lund, så får man helt enkelt dansa utanför kebabvagnen på mårtenstorget! Men det gjorde vi inte då. Vi tog en cykeltur ut på landet istället. Mys! Sen fick jag se hennes secret place haha. En ascool parkering där man kan leka gissa filmen ;) Det var så skönt att cykla, så mitt i natten bestämde vi oss för att åka hem, sova, och sen kliva upp tidigt på lördag morgon för att ta en cykelutflykt till Malmö!

Mycket riktigt, lördag morgon kl. 8 ringde min klocka och jag gjorde mig iordning för att träffa Ina utanför Dogman. Det är status på hög nivå det där. Hur många har cyklat till Malmö? Jag bara undrar! Det var iallafall perfekt väder och vinden blåste åt rätt håll. Vi cyklade vilse i ungefär en timme, men det störde inte mig allt för mycket faktiskt. Väl inne i Malmö strippade Ina på stortorget innan vi gick in på Zara. Kanske världens coolaste affär. Där skulle jag kunna bli fattig på riktigt. Vi åt sallad på något ställe i närheten, och sen började vi färden hemåt. Jag trodde aldrig den skulle ta slut. Självklart hade ju inte vinden vänt, så nu blåste det såklart åt fel håll. Plus uppförsbacka hela vägen. Det tog dubbelt så lång tid att komma tillbaka, plus att vi lyckades tappa bort oss i Arlöv (?).

Men vi lyckades, eller hur? Stolta som vi var åkte vi hem för att äta. Sarah ringde och var i Lund, så lite senare träffade jag henne, Christoffer och Daniel på McDonalds... igen. Dagen slutade med bio! Ser ni vad jag kostar på mig! Filmen hette Knowing och var otroligt bra fram till slutet. De sista tio minuterna var helt sjuka i huvudet. Någon måste ha haft fantasibrist och vart ganska irriterad. Eller flummig, vad vet jag. Dessutom satt killen brevid mig och hans kompis och sa alla replikerna på engelska! Sämst!

Daniel sov hos mig. Stackarn, han var tvungen att gå upp halv 9 för att jag skulle jobba. Det gick helt okej, vi satt mest ute och solade och pratade. Men jag var jätteglad för en stund sedan då jag trodde att det var sista gången för den här terminen. Men nejnej, jag ska tydligen jobba i helgen också.

Ialafall så fortsatte söndagen med att jag träffade folket i Botaniska innan jag fick med mig Christoffer till Hjärup för att träna, gymma och stretcha. Shit vad vi är duktiga! Hem, träna puttelite street, schasa iväg Christoffer för att sen sooooooooooova! Helt slut var jag. Men de var skönt.

Idag vaknade jag nästan utvilad. Men bara nästan. Anna Granström kan inte sova tillräckligt ;)
Skön dag idag. Vi tränar bara modernt, street och lite stepp den här veckan. Så vi slutade 12.15. Tränade en timme tiodans, umgicks lite med Linnea, handlade och åkte hem. Nu har jag precis varit ute på en promenad i kvällssolen efter att ha röjt undan lite i mitt rum som råkade se ut som ett bombnedslag.

Nu tror jag att jag ska ta det lite lugnt. Imorgon är en ny, soft dag i det fina Lund där jag ska sola tillsammans med mina coolingar till kompisar efter skolan. Lite träning ska nog också hinnas med (:

Det här vart väl en trevlig liten blogg. Jag känner mig som en 85-årig tant som berättar om sin trevliga, vackra dag... eller något. Skitsamma! haha hejdå :p
Bild från Thailand bara för att det är SOMMAR! Första juni för sjutton elefanter! :D

RSS 2.0