Hair och pajjat hår

Igår skulle jag färga håret. Idag åker jag akut till Annika för att fixa det. Det är fläckigt, gult och delvis vitt. Jag som bara skulle färga utväxten lite ljusare... Jag ser ut som en fjårtis som har slitit ut sitt hår med blekning och plattande.

Imorse halv tio ringde jag till Gävles danskonsulent för att fråga lite om praktik. Då sa hon att det fanns platser över på en musikalworkshop som jag inte hade anmält mig till. Det var flera som hade hoppat av. Den började klockan tio så jag slängde på mig kläder och lyckades komma dit i tid. Idag skulle vi ha koreografi från 10 till 5 med Maria Kim (hon var med i Avenue Q som vi såg med skolan bland annat). Vi fick sluta två timmar tidigare för det fanns inte så mycket att göra. Dansen var jätteenkel och jag är lite besviken på att hon inte kunde gå igenom mer teknik i stegen eller vad som helst. Det var iallafall ganska tråkigt. Men nu har jag ju sagt att jag ska vara med. Så det är bara pallra sig upp imorgon för att börja sjunga klockan 10. Det är iallafall Hair vi ska göra, och jag sitter och tränar in texten just nu.

Missförstå mig inte, Maria är hur bra och hur trevlig som helst. Hon kommer förresten från Sandviken. Det visste jag inte när vi såg Avenue Q på skolan.

Jag börjar bli lite nervös inför sången då det är många som har sjungit sedan de var små och jag har bara haft ensemble i typ åtta veckor. Sen var det en kille från Helges där! Glöm att jag står brevid honom! Han är hur grym som helst.

På lunchen stod tre stycken och tränade på "beat it". Jag var tvungen att fråga vad dom skulle ha dansen till. Dom hade bara försökt lära sig från internet visade det sig. Så jag lärde dom det jag kunde och vi lyckades hitta låten på Marias Ipod. Det var ju roligt iallafall.

hejsvejs

Fail

Ikväll ska jag göra om dräkten som vart helt konstig. Hon fick två rumpor... Det gick inte så bra i måndags med andra ord. Vi gav upp ganska fort.

Istället gick jag hem till pappa för jag skulle på intensivpasset klockan 7. Men så blev det inte, jag och Monatan gick på bio istället! Vi såg Fame, fast att jag har varit så emot den. Det var helt okej faktiskt. Det är ju lite roligt när man känner igen balett-termer och sådär ;) Jag fick iallafall tillfälle att använda mina nya älskade skor! Skavsår (a)

Igår fick Moa svininfluensan och mitt liv blev plötsligt väldigt händelselöst. Jag och mamma kunde inte åka och träna, vi kunde åka och shoppa idag som vi hade planerat, och jag skulle sova hos pappa fast han jobbar. För en timme vart jag lite deppig. Men sen gick jag till farmor för att äta lunch. Farfar hade avbokat sina möten på eftermiddagen för att komma hem till lunch. Vi hade flera trevliga diskussioner om allt möjligt. Sen ringde mina föräldrar och allt löste sig.

Jag gick från Sätra vid 5. Skyndade mig att byta om för att sedan gå till allas vårat Friskis&Svettis. Lite gym och 75 min. spinning. Vi har länge klagat på att vi inte tränar kondition i skolan. Igår fick jag det bekräftat. Fy fan vad jag var slut! Och svettig! Skönt ^^. Men nu måste jag hålla det uppe. Spinning imorgon tror jag det får bli.

Efter det åkte vi iallafall hem till mamma för att kolla på film. Moa var hemma hos mamma, vilket är lite jobbigt för jag är rädd för att bli smittad. Men hon har nog inte svininfluensan.

Så idag kunde vi åka och shoppa som planerat. Jag köpte lite nödvändiga grejer på Ikea, och lite onödiga grejer på H&m.

När jag har fickparkerat på ca 10 minuter utanför lägenheten gick vi in och jag slog på datorn. Upptäckte ett mail från Martin att vi ska skriva utvärdering på koreografitävlingen. Ååh vad glad jag blev.. Det är ju för fan lov. Men duktig som jag är tog jag tag i det på en gång, och jag tror att jag nästan är färdig. Skönt.

Nu tjatar dom om att jag ska duka.

Hejsvejs!


Gävlegävlegävle

Kom hem på lördagsmorgonen efter en lång natt på tågen. Det var inte nådigt att promenera til stationen klockan 23 på fredagen och sen sitta vaken på ett iskallt tåg till Stockholm. Men jag ska inte klaga, jag hade faktiskt valt det helt själv.

Pappa hämtade iallafall mig, jag åkte hem och tog det lite lugnt, tog upp körningen igen för att åka och handla. Sen gick jag till Pelle och snackade med honom, Anna och Albin i några timmar innan jag gick och för att sova. Underbart.

Igår var det träning såklart, och jag kunde inte hålla mig, utan gick dit och dansade lite med gänget. Efter det blev det lunch på Waynes, gamla för en gångs skull. Satt där ett bra tag innan jag och Albin tog en lite runda på stan för att leta vinterjacka och vinterskor åt mig. Jag hittade både och, men köpte ingenting. Istället köpte jag mina älskade skor som jag har tittat på sedan i somras. Jag har ångrat mig i tio veckor att jag inte köpte dom. Nu var det 20% och jag kastade mig över det sista paret som var i min storlek (!!!) Nu är jag en lycklig människa.

Idag ska jag dels ringa till danskonsulenten i Gävle och fråga om praktik. Men jag skjuter redan på det. Jag hatar att ringa till folk. Det är det värsta jag vet. Och dels ska jag och syrran gå till Ohlssons och sen hem till mamma för att sy en discodräkt. Jag har ritat coolaste designen som påminner lite om kläderna vi hade på koreografitävlingen. Men det vet ju inte discosverige. Mohaha

Nu på morgonen har jag också försökt leta efter en dansskola i skåne som lär ut tävlingsdisco. Jag har kommit fram till att jag saknar tävlingar så himla mycket, så om jag inte hittar en danspartner, vill jag tävla i någonting annat istället. men tror ni skåne kan sånt eller? Nej! I sånna fall lär jag sitta och och åka till Helsingborg iallafall. Helt sjukt att en stad som Malmö inte har någonting. När jag blir stor ska jag starta en dansklubb för tävlingsdansare i Malmö, det behövs!

Wellwell, höstlov äger!
Puss och Kram

Blod, svett och tårar

Vem satte stopp där?

Blåmärken, skrapsår, muskelvärk, feber, smink, rök, hårspray, yrsel, glädje, gemenskap, diciplin, lycka, trötthet, beröm, avundsjuka, tacksamhet, kärlek, besvikelse, vänskap jag skulle kunna fortsätta hela natten.

Blod, svett och tårar är bara en liten del av dansens och underhållandets värld. Konstigt att något som ska underhålla kan innehålla så mycket annat. Men å andra sidan är det därför folk vill titta, för att de på scenen lägger ner sin själ, sitt liv på några få minuter på scenen.

Idag var det koreografitävling och jag hade gjort ett nummer till några tjejer. Alla koreografer är så sjukt grymma att man känner sig så otroligt liten och ovetande. Jag skulle vilja berätta för flera stycken hur bra deras nummer är och hur imponerad jag är, men jag kan inte förklara, det går inte. Jag kan inte sätta det i ord. Jag vet att många på vår skola kommer att bli någonting stort. Jag vet att vår skola kan vara vägen till framgång. Och jag är ledsen och besviken på mig själv för att jag inte kan vara en del av det på grund av ren vilja. Jag kunde inte vara på teatern, i logen och njuta. Jag kunde inte längta till att få stå på scenen. Det går inte hur mycket jag än försöker.

Enda gången jag njöt och kände att jag älskar dans, var när jag och Christoffer dansade latin som pausunderhållning. Det är fel. Fel dansstil. Varför kan jag inte känna så för balett? eller modernt? Varför går det inte...

Tro inte att jag är deppig nu, för det är jag inte. Trots en krävande dag cyklade jag hem med ett leende på läpparna. Jag har så mycket att vara lycklig för. Och trots rätt rejäla tabbar blev uppträdandet allt som allt ganska lyckat. Jag vet att jag säger emot mig själv nu hela tiden. Men det är så min hjärna håller på. Jag tror att hjärnan och hjärtat har största bråket med ett fett slagsmål. Så har det alltid varit. Jag bryr mig inte om vad som vinner, bara jag kan bestämma mig snart. Trött på att inte veta vad jag vill.

Puss på mina fina dansare från idag, tack för allt!

Sov gott


Stress och nervositet

Fy, på onsdag är det koreografitävling. Jag börjar bli sådär jobbigt nervös så jag känner att jag måste ha koll på allt, att jag har en miljon grejer att göra och blir irriterad över att jag inte har kämpat mer. Idag åkte jag hem direkt efter skolan för att ha tid med allt, men när jag kom hem hade jag ingenting att göra. Nu sitter jag här och väntar på att få gå och lägga mig. Men jag är fortfarande stressad. Gah!

Just nu vill jag bara åka hem och tänka på annat. Det ska bli så skönt att vara av med den här jävla koreografitävlingen! Aldrig mer!

På fredag bär det av hemåt iallafall. Det har gått 10 veckor, vilket jag tror är den längsta tiden jag har vart borta från min familj och mina kompisar någonsin. Coolt. Jag slutar iallafall kring 3, och ska åka från stationen 23,23. Jag lovar att jag kommer hinna somna framför tvn innan och missa tåget. Nej usch, hemska tanke. Jag får försöka hålla mig vaken. För sen ska jag sova 6,5 timmar till Sthlm, vänta 2 timmar på Stockholm Central, sen 2 timmar till. Lång väg den här gången. Blir till att plugga körkortsteori i massor. Jag har inte alls haft tid och ork till det under terminen.

Jag ska nog stretcha nu, bra tidsfördriv!

Här kommer två bilder från förra årets koreografitävling:



Hej alla fans!

Hörde några prata om bloggar idag; "Jag har 1500 läsare om dagen!" "Jaha, jag har bara 300.." HAHA Själv har jag i genomsnitt typ.. tio? Detta beror nog mest på att jag aldrig har läst någon känd blogg och kommenterat, att jag skriver ganska långt med interna skämt osv och att jag inte har någon design överhuvudtaget. Funderade över om jag ska anstränga mig lite, eller helt enkelt lägga av med bloggandet, men jag tror jag behåller det som det är. Jag vet exakt vilka som läser min blogg, vilket är skönt, för då vet jag precis vad jag kan skriva och inte skriva. Dessutom skriver jag för min egen skull. Och det spelar ingen roll om jag skulle ha noll läsare en dag. Faktiskt (:

Jag har nyss upptäckt ett myggbett på min arm som kliar som satan, undrar vart det kommer ifrån.. Det är ju nästan minusgrader ute nu!

Måndag, tisdag, onsdag har vart vanliga dagar i skolan och med träning. Idag hade vi sista balettlektionen och sista tåspetslektionen innan lovet. Å ena sidan är det grymt skönt, men å andra sidan kommer man känna sig lat samtidigt som man tappar styrka och fokus på två veckor. Men det ska bli SÅ skönt med höstlov nu. Jag är helt slut i kroppen och i hjärnan. Saknaden hem har förändrats från förra året. Förr var det som en sprängande huvudvärk med tillfällen då jag inte orkade göra någonting. Nu är det bara som en liten irriterande huvudvärk, och jag glömmer ofta bort den. Men efter tillräckligt lång tid blir det ganska påfrestande.

Det är förresten synd att jag är så oteknisk som jag är. Jag lyssnar på en ny favoritlåt på youtube just nu, och önskade att jag visste hur man lägger upp den här på bloggen. Den heter iallafall "Last Time" med Within temptation. Underbart (:

Om en halvtimme ska jag ut i kylan igen. Helsingborg here I come. Trist att åka ensam faktiskt. Nu saknar jag Erika lite (a)

Mors!


Helg

Myyshelg! Träning på gymmet i Hjärup igår, sen hem för att plugga hela kvällen med Christoffer! Klapp på huvet till oss. När vi hade tröttnat på svenska och engelska skulle vi se film. Såg slutet på "Skruva den som Beckham", sen ville jag sova. Hade absolut ingen lust att ligga vaken en timme för att se en skräckfilm. Olikt mig kanske, men det är sån jag är nuförtiden ;) Men självklart lyckades pöjken hålla mig vaken genom att diskutera religion. När filmen började somnade jag på en gång. HERREGUD vad vi är nördar. Hur många tonåringar gör sånt en lördagskväll? Men vi tycker vi är coola iallafall (:

Idag fortsätter vi med nördandet. Matteplugg och långpromenad. Hösthelg i ett nötskal. Det är bara teet som fattas. Kanske ska jag göra ett nytt försök att lära mig dricka te? Jävligt äckligt är det iallafall.

Nu laddar vi för sista riktiga skolveckan innan höstlovet!! Sköönt! Jag har bestämt mig för att kämpa som satan på baletten den här veckan så jag kan åka hem med gott samvete. Jag mår fortfarande lite dåligt över att jag missade en balettlektion i fredags om jag ska vara ärlig.

Veckan efter det är det iallafall projektdagar och koreografitävling, på torsdagen är jag förmodligen ledig och på fredagen åker jag hem. Ska ta tåget från Lund 23.23, 6½ timme till Stockholm, vänta i Stockholm mellan 6 och 8 och sen två timmar till Gävle. Det blir en spännande resa.. Den natten kommer många bli väckta av sms och samtal ;)

För övrigt så ringde Montana mig igår! Vi har inte pratat sedan i somras! Det var kul! Fick höra det senaste och berätta att jag ska med på tävling. Underbart.

Medan jag letade efter en passande bild på mig och Montana insåg jag att jag har sjukt mycket bilder på den filuren. Minnenminnen.

Tillbaka till verkligheten. Godmorgon (:


Oops (:

Vaknade, tittade på klockan och somnade om igen.. smart anna, smart. Nästa gång jag vaknade var klockan 8 och jag insåg att jag inte skulle hinna till skolan i tid. Istället slog jag på tvn, tog det lugnt och satte mig så småningom här. Känner mig ganska lat den här terminen. Förra året missade jag en lektion på hela året! En mattelektion.. På bara några få veckor har jag varit borta sammalagt nästan en hel vecka. Ajjabajja.

Eftersom jag nu missar värdefull träning ska jag gå och simma efter skolan och repet idag. Var länge sen jag simmade. Men det blir nog bra.

Idag säger vi hejdå till Erika och hoppas att hon får det bra i Spanien (:
Här är en bild från min senaste spanien-resa!

Det är fredag igen och en myshelg med skön träning väntar. Efter det är det bara en hel vecka kvar innan höstlovet. Sista veckan består av projektdagar och koreografitävling.

Efter lovet väntar bara roligheter. Tävling i Helsingborg vilket betyder att syrran och Albin kommer till lilla Lund. Brorsan kommer och hälsar på över en helg. Sen är det revyn två veckor. Efter det har vi bara två hela veckor innan jullovet! Det är snart jul gott folk! Myys :D

Nu ska jag göra mig iordning för skolan. Måste erkänna att det var grymt skönt med sovmorgon ändå. Usch vad jag har blivit slö :p

Godmorgon (:

Prestationsångest

Koreografitävlingen närmar sig och jag börjar bli nervös. Alla har sjukt bra koreografier och jag känner mig inte riktigt nöjd med min. Å ena sidan ställer jag upp i tävlingen endast för att känna på hur det är att koreografera och få lära mig att jobba på det sättet. Men å andra sidan kommer jag må asdåligt när ingen förstår vad koreografin handlar om, när alla tycker den är alldeles för basic och när de andra koreograferna kommer med pangnummer som går att jämföra med Mia Michaels. Jag vet flera stycken som har kämpat och slittit för livet med deras, och som har så otroligt genomtänkta koreografier, medan jag faktiskt egentligen inte har lagt ner så mycket jobb som jag kanske borde ha gjort. Menmen, det går inte att göra så mycket nu när vi hade sista träningen idag för allihopa. Erika åker till Spanien imorgon och kommer tillbaka på måndagen innan tävlingen som är på onsdagen.

För att sluta tänka på det så kan jag berätta att denna veckan har varit överdrivet vanlig. Skola, rep med mina dansare, rep med Linnea, jobb och träning. Imorgon är det skola och rep som gäller igen. Efter det ska jag bara hem och plugga och sova hade jag tänkt. Alla andra ska bort eller ut. Helgen kommer typ bestå av träning, plugg och mys. Ser ut ungefär som i ettan.. ganska tråkigt om jag ska vara ärlig. Men det behövs väl vanliga vardagar ockå antar jag. Man kan inte ha kul hela tiden.

Mm, nu är det matte, svenska och städning som gäller.

Ta hand om er (:


Storm!

Skåne överträffar sig själv! Sämsta vädret på länge.. Blåste och regnade som satan i Malmö idag när jag, Erika och Sarah gick från Michelle på eftermiddagen. Haft en mysig helg med Idol, Dagboken (äntligen) och Wipeout US ;)

Kallt var det också, men jag klev iallafall av i Hjärup för att gymma en stund innan jag åkte hem. Tror ni inte dom har stängt och jag måste vända i regnet? Tror ni inte tåget var försenat en halvtimme så jag fick sitta och vänta nästan en hel timme brevid två halvfulla tjejer som var påväg till en fest i Lund. Gick till mårtenstorget där jag hade min cykel. Kissnödig var jag också. Men jag bestämde mig iallafall för att gå in på Coop. Tyckte synd om mig själv så jag köpte en 800 grams vattenmelon att tröstäta. Den är slut nu. Jag får göra ett nytt försök att träna imorgon efter jobbet.

Jag har iallafall lyckats fixa mitt abonnemang nu, så jag kan äntligen få kontakt med omvärlden igen. Gratis-sms är nästan livsviktigt nu för tiden.

Har pratat med Mikaela och Ullis som har vart på Estraden hela dagen. Jobbigt att missa en Gävle-tävling, men det känns grymt bra att Ackes börjar ta för sig. Flera pallplatser mina kära vänner ska vara stolta över.

Just nu sitter jag ock kollar på Körslaget som vilken farmor som helst. Det går ju inga bra program på fredag-/lördagkvällar längre.. Men jag ser inte så mycket av programmet, just nu har jag tagit en paus, men så fort jag är klar med detta ska jag fortsätta sy mina tåspets. Men ifall ni undrar så heja jag lätt på Caroline Af Ugglas, hon är grym. Nu sjunger alla "beat it" helt plötsligt.. Jag tränade en gång på dansen till låten. Tycket mycket om den, och jag tror faktiskt att Michael Jackson-numret på revyn kommer bli ganska coolt. Jag har lärt mig rätt mycket om snubben som dog. Kanske förstår lite bättre varför det blev sånt tjohej om hans bortgång nu. Men bara kanske ;)

Imorgon ska jag jobba 10-12 med gamlingarna igen, känns som att jag är där jämt. Har blivit en del extra-pass, men det känns bra när lönen faktiskt gör någon skillnad på kontot. Annars brukar en månadslön räcka till typ ett paket nudlar, eller nåt.

Efter jobbet lär jag underhålla Erika som ska vänta två timmar för att sedan gå tillbaka. Själv åker jag nog till Hjärup då så att jag kommer hem i tid och kan sova ut innan en ny vecka väntar.

Ha en bra helg (:

Moget..

Imorgon är det fredag IGEN.

Den här veckan har vart ganska vanlig. Läxor färdiga och inlämnade, redovisning gjord, ensembletenta avklarad. Roliga och mindre roliga träningar, precis som alltid.

Tisdagen var definitivt bästa dagen den här veckan. Jag var sjukt glad och pigg! Kanske var det avslappningen på modern-lektionen som gjorde det. Det var ju inte sång tentan iallafall! Åkte iallafall med Christoffer till Hjärup till klockan 5. Promenerade, gymmade och strechade två timmar innan vår lektion började. Grymt skönt. Sen körde vi hårt med eleverna sista halvtimmen då vi lärde ut jive. Så himla kul hade vi! Allihopa tror jag (: Sen satt jag och Christoffer och snackade i kylan på en bänk på bantorget. Det blir inte så ofta vi umgås egentligen, roligt.

Hem för att sova och vakna till en onsdag som blev pain in the ass! Fast latinlektionen på kvällen gjorde mig glad igen, som vanligt. Älskar atmosfären där borta. Så himla mysigt. En timme känns som några få minuter.

Idag hade vi projektdag med skolfoto, 3 timmar svenska och 3 timmar naturkunskap. Så nu har vi läxor igen.. blää. Men Naturkunskapen var riktigt intressant idag! Hade nog trivts på NV tror jag.
 Det hade nog inte min kära vän ;)

Menmen nu är det dans som gäller, och närmast: koreografitävlingen. Två timmars rep idag. Och äntligen börjar vi få ihop någonting som kan likna dans. Men jag tror det är tre veckor för sent.. har bara 2 tider kvar innan vi måste vara klara för att Erika den jäveln åker till Spanien! Så avis! Men iallafall..

Imorgon är det rep med Linnea och sen bär det av till Malmö för en slapp filmkväll hos Michelle.
På lördag får det bli Hjärup och gymmet igen.
På söndag väntar gamlingarna klockan 10. Men det känns inte så betungande längre. Skönt.

Så var det med det.

Vissa personer växer ju aldrig upp ordentligen, och det är ganska komiskt (:

Nu ska jag skriva lite på svenskan tror jag, evolutionen is the shit. Men uppsatsen kan ju gå och hänga sig.

Pusspuss (:


RSS 2.0